Slovensko leposlovje na spletu

 Urejenost: Priimek avtorja Naslov Vir Zaporedne številke

Podatkovna zbirka slovenskih leposlovnih besedil na spletu zajema z Wikivira, iz Nove besede Primoža Jakopina, iz dLiba (Digitalne knjižnice Slovenije), iz zbirke Beseda Franka Luina, Zbirke slovenskih leposlovnih besedil Mirana Hladnika, iz zbirke eZISS na ZRC SAZU, AHLib in Digitalne knjižnice IMP pri IJS in iz drugih manj obsežnih lokacij (osebnih strani slovenskih pesnikov in pisateljev in digitalizacijskih projektov). Vpisovanje del v bazo od leta 2008 podpira resorno ministrstvo, izvajajo pa ga sodelavci pri projektu digitalizacije slovenske leposlovne klasike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in pri Slavističnem društvu Slovenije.

Klik na naslov odpre polno besedilo na njegovi izvirni lokaciji, klik na avtorja pa njegovo osebno stran oz. bibliografijo. Kjer povezave na besedilo še ni, pomeni, da tekst, ki ga imamo sicer v elektronski obliki, (še) ni dostopno – na seznamu je zato, da ne bi po nepotrebnem prišlo do ponovnega pretipkavanja ali skeniranja.

Vabljeni k postavljanju del slovenske književnosti na splet oziroma k popravljanju napak v strojno prebranih besedilih pri projektu Slovenska leposlovna klasika (gl. tudi pogovorno stran projekta). Vse, ki postavljate na splet literarna besedila, svoja ali drugih slovenskih avtorjev, prosimo, da sporočite njihovo spletno lokacijo in tako omogočite njihov vpis v podatkovno zbirko.

Miran Hladnik

Genirirano 24. 7. 2017 ob 14:27 na http://slov.si/slovlit/index.php

Zbirko je pripravil Miran Hladnik, originalno spletno postavitev z iskalnikom NEVA Primož Jakopin, trenutno spletno postavitev pa Mihael Simonič.
Zbirka vsebuje 2758 del. Zadnjič posodobljeno: 16. 1. 2013

nova poizvedba | uredi bazo