Dnevni arhiv: 31. 3. 2020

Digitalni viri za slovenski jezik

Spoštovane kolegice in kolega,

zaradi smrti v družini in pogreba mora jutri, 1. 4., naše srečanje odpasti. Nadomestnega v živo ne bomo imeli, iščem pa možnost, da bi nekaj vsebine nadomestil s kakim posnetkom. Zaradi družinske situacije tudi še nisem mogel pripraviti dodatnih nalog. Prosim vas za razumevanje, hkrati pa tudi za to, da intenzivno razmišljate o možnih lastnih temah, ki bi jih obdelali v obliki seminarja. Vsako vprašanje po epošti bo dobrodošlo. V živo se dobimo naslednji teden po urniku.

Lepo vas pozdravljam,
Marko Stabej

Besediloslovje 2. 4.

Spoštovane in spoštovani,

v okviru predmeta Besediloslovje bo v četrtek, 2. 4., izvedel preskusno predavanje ob izvolitvi v naziv docenta za slovenski jezik dr. Damjan Huber, vodja strokovnih služb na Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik Oddelka za slovenistiko FF UL. Predavanje z naslovom Kaj vemo in kaj bi še lahko vedeli o premorih v govoru (v slovenščini) bo ob 13.00 na https://zoom.us/j/506175126, v komisiji pa smo red. prof. dr. Hotimir Tivadar, izr. prof. dr. Darinka Verdonik (Univerza v Mariboru, FERI) in red. prof. dr. Marko Stabej.

Vljudno vabljeni!
Marko Stabej

Štipendije Škrabčeve ustanove

Škrabčeva ustanova je na svoji spletni strani (https://www.skrabceva-ustanova.si/si/razpisi) objavila (17.) razpis za štipendije v študijskem letu 2020-2021 in (8.) razpis za nagrado na področju slovenističnega jezikoslovja.

Rok za štipendijski razpis je 22. maj (če pa želi kdo koga predlagati za nagrado, naj to stori do 19. junija).