Razpis za vpis v magistrske študijske programe 2. stopnje za štud. leto 2016/17

Z referata za podiplomski študij nas obveščajo, da je objavljen Razpis za vpis v magistrske študijske programe 2. stopnje za študijsko leto 2016/17.

 

Besedilo razpisa je dostopno na spletnih straneh univerze in fakultete.

 

Prijava poteka preko portala eVŠ Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Dostopna je na http://portal.evs.gov.si/prijava/.

 

 

Roki za prijavo na razpis:

– za prijavo v prvem prijavnem roku na razpisna mesta za državljane R Slovenije in EU mora biti natisnjena prijava oddana najkasneje do 1. 9. 2016;

– za prijavo na razpisna mesta za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva mora biti natisnjena prijava oddana najkasneje do 15. 7. 2016;

– za prijavo v drugem prijavnem roku (na morebitna prosta mesta, ki bodo ostala nezapolnjena po prvi prijavi) mora biti natisnjena prijava oddana najkasneje do 26. 9. 2016 (skupaj za državljane R Slovenije in EU ter tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva);

– na programih, kjer bo v prvem roku prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih mest, bo izbor kandidatov potekal po zaključenem izpitnem obdobju in sicer 20. 9. 2016; prijavljeni kandidati morajo izpolnjevati pogoje za vpis do 19. 9. 2016.

 

 

Študente letošnjih zadnjih letnikov oziroma dodatnega leta prvostopenjskih programov našega oddelka naprošamo, da se rokov držijo, saj naknadnih prijav referat ne bo sprejemal oz. bo to mogoče le z odprtjem drugega roka prijav, a le za programe, na katere v prvem roku ne bo prijavljenih več kandidatov kot je razpisanih mest.

Za prijavo na razpis ni potrebno, da študenti študij že zaključijo, zato to naj ne bo ovira za zamudo prijavnega roka.

 

Kandidate za vpis bomo s postopkom prijave natančneje seznanili na Informativnem dnevu, ki bo v ponedeljek13. junija 2016 od 10. do 12. ure v predavalnici 2.

 

 

Letošnja novost prijave je, da je za vse kandidate s tujimi listinami o izobraževanju prijava na razpis hkrati tudi vloga za priznavanje v tujini pridobljene izobrazbe za namen nadaljevanja izobraževanja. Kandidati morajo ob izpolnjevanju eVŠ prijave v tem primeru navesti dodatne podatke o predhodno zaključeni izobrazbi in skladno z veljavno zakonodajo priložiti dodatne dokumente.

Poseben status v obravnavi imajo letos osebe z mednarodno zaščito – ti kandidati se prijavljajo na mesta za Slovence in državljane EU, niso plačniki šolnine ne glede na državljanstvo, listin o predhodno zaključenem izobraževanju pa se v državi izvora ne sme preverjati. K prijavi ali najkasneje do vpisa morajo priložiti potrdilo ministrstva o statusu osebe z mednarodno zaščito.

 

 

Angleška fakultetna spletna stran z informacijami o razpisu za vpis je še v pripravi in bo zaključena predvidoma do konca tega meseca. Je pa v angleškem jeziku že dostopno splošno besedilo razpisa na UL in prijava na razpis v eVŠ.